Ahir vam estar a Las Margas Golf (Sabiñanigo) en un altre dels esdeveniments del circuit en el qual participem presentant els nostres sistemes de descans per a esportistes d’elit i especials per a persones amb problemes d’esquena quan un dels participants en el torneig se’ns va acostar i ens va dir: «Jo ja tinc un d’aquests!». – Jo li expliqui que el nostre és un model patentat i diferent del que hi ha al mercat, argumentant totes les diferències entre els nostres «matalassos viscoelàstics» i els altres «matalassos viscoelàstics» del mercat. No hauria de sorprendre’m perqué ja ens ha passat més d’una vegada, però em va donar per pensar que la gent associa que tots els viscoelàstics són bàsicament iguals cosa que no és veritat, per això desglossaré seguidament els tipus de matalassos viscoelàstics que hi ha:

 • Viscoelàstics de Gamma Baixa (entre 200 i 400 € el matalàs amb una mesura de 150 cm.): Matalassos viscoelàstics amb una capa mínima de material viscoelàstic (alguns no arriben ni a 2cm.). Solen venir enrotllats i els materials són d’ínfima qualitat (viscoelàstiques de 50kg/m3 o menys), a més en alguns casos no es coneix molt bé la procedència dels mateixos o són d’origen asiàtic amb escassos controls de qualitat i higiene. Els acabats en aquest tipus de matalassos sol ser una funda senzilla de teixit strech d’entre 250 i 290 grs.
 • Viscoelàstics de Gamma mitjana (entre 400 i 700 € el matalàs de 150cm.): Matalàs Viscoelastic entre 5 i 8 cm. de material viscoelàstic (d’entre 50 i 65 Kg/m3) en una capa recta i uniforme. En aquesta gamma hi ha molta varietat de marques i fabricants amb una varietat molt gran de configuracions encara que la més genèrica és un nucli de 14cm d’escuma convencional (en alguns casos HR) d’una densitat mitjana (entre 28 i 35 kg/m3). La configuració d’acabats d’aquesta gamma és també molt àmplia, anant des de matalassos tancats a fundes encoixinades amb bandes laterals de teixit 3D, la majoria estan fabricades en teixit strech d’entre 270 grs per a les encoixinades i els 350 gr. per les senzilles.
 • Viscoelàstics de Gamma Alta (des de 750 i fins a 3000 €): Matalàs a partir de 8 cm.de gruix de material viscoelàstic. Dins d’aquesta gamma hi ha diferents tipologies o perfils:
  • Viscoelàstic escumat recte de més de 8cm. amb una alta qualitat dels materials: el més significatiu d’aquest tipus és Tempur que és un matalàs de perfil recte (sense diferents zones ni cap tipus de perfilat ergonòmic) però amb una alta qualitat (almenys del material viscoelàstic perqué la seva densitat és molt alta – 90kg./m3).
  • Viscoelàstic escumat ergonòmic: Dins d’aquesta categoria és on es troba el nostre Matalàs VISCOFORM Evolution, amb un nucli de fins a 12cm de viscoelàstica de porus obert de més de 70kg./m3 amb un nucli de HR de 45kg./m3 que el fan un dels nuclis amb més qualitat de materials i que, a més, té el perfilat patentat VISCOFORM que té en compte les zones més importants del cos (des de les cervicals fins als talons, passant per la zona lumbar).
  • Viscoelàstics injectats: Són els viscoelàstics de les marques de prestigi Suïsses. Estan fabricats en motlle i s’injecta el material viscoelàstic sobre el nucli de material escumats quedant en un bloc. Segons els models tenen algun tipus de perfil més o menys ergonòmic.

I perquè en VISCOFORM pensem que un matalàs amb Viscoelàstic ha de tenir un nucli ergonòmic? Aquesta és una pregunta que ens fan amb freqüència i la raó principal és que quan la capa de material viscoelàstic supera un gruix determinat és bàsic que augmentem el suport en determinades parts del cos (principalment a la zona lumbar) ja que el material viscoelàstic no aporta el suport suficient (precisament el principal efecte del Viscoelàstic és el seu efecte memòria, no exercint cap tipus de pressió en no recuperar la seva forma de manera immediata). Aquesta falta de suport hem de suplir-la amb la capa inferior de HR més ferma i que presenta la forma ergonòmica del cos per proporcionar un suport suficient en totes i cadascuna de les zones del cos.

És per aquesta raó que dissenyem i patentem el nostre sistema Viscoform Evolution pensant en la correcta higiene postural de tots aquests que pensen que descansar i dormir bé és fonamental per a la qualitat de vida.

 

Ayer estuvimos en Las Margas Golf (Sabiñanigo) en otro de los eventos del circuito en el que participamos presentando nuestros sistemas de descanso para deportistas de élite y especiales para personas con problemas de espalda cuando uno de los participantes en el torneo se nos acerco y nos dijo: «Yo ya tengo uno de esos!». – Yo le explique que el nuestro es un modelo patentado y diferente de lo que hay en el mercado, argumentandole todas las diferencias entre nuestro «colchón viscoelastico» y los demás «colchones viscoelasticos» del mercado. No debería sorprenderme puesto que ya nos ha pasado mas de una vez, pero me dio por pensar que la gente asocia que todos los viscoelasticos son básicamente iguales y esto no es verdad por ello voy a desglosar aquí los tipos de colchones viscoelasticos que hay:

 • Viscoelasticos de Gama Baja (entre 200 y 400€ el colchón en medida 150cm.): Colchones Viscoelasticos con una capa mínima de material viscoelastico (algunos no llegan ni a 2cm.). Suelen venir enrollados y los materiales son de infima calidad (Viscoelasticas de 50kg/m3 o menos), ademas en algunos casos no se conoce muy bien la procedencia de los mismos o son de origen asiático con escasos controles de calidad e higiene. Los acabados en este tipo de colchones suele ser una funda sencilla de tejido strech de entre 250 y 290 grs.
 • Viscoelasticos de Gama media (entre 400 y 700€ el colchón de 150cm.): Colchón Viscoelastico con entre 5 y 8 cm. de material viscoelastico (de entre 50 y 65 kg./m3) en una capa recta y uniforme. En esta gama hay mucha variedad de marcas y fabricantes con una variedad muy grande de configuraciones aunque la mas generica es un nucleo de 14cm de espuma convencional (en algunos casos HR) de una densidad media (entre 28 y 35 kg/m3). La configuración de acabados de esta gama es también muy amplia, yendo desde colchones cerrados a fundas acolchadas con bandas laterales de tejido 3D, la mayoría estan fabricadas en tejido strech de entre 270 grs para las acolchadas y los 350 gr. para las sencillas.
 • Viscoelasticos de Gama Alta (desde 750 y hasta 3000 €): Colchón a partir de 8 cm. de grosor de material viscoelastico. Dentro de esta gama hay distintas tipologias o perfiles:
  • Viscoelastico espumado recto de mas de 8cm. con una alta calidad de los materiales: El mas significativo de este tipo es Tempur que es un colchón de perfil recto (sin diferentes zonas ni ningún tipo de perfilado ergonómico) pero con una alta calidad (al menos del material viscoelastico ya que su densidad es muy alta – 85kg./m3).
  • Viscoelastico espumado ergonómico: Dentro de esta categoría es donde se encuentra nuestro Colchón Viscoform Evolution, con un nucleo de hasta 12cm de viscoelastica de poro abierto de mas de 70kg./m3 con un nucleo de HR de 45kg./m3 que lo hacen uno de los núcleos con mas calidad de materiales y que ademas tiene el perfilado patentado Viscoform que tiene en cuenta las zonas mas importantes del cuerpo (desde las cervicales hasta los talones, pasando por la zona lumbar)
  • Viscoelasticos inyectados: Son los viscoelasticos de las marcas de prestigio Suizas. Estan fabricados en molde y se inyecta el material viscoelastico sobre el núcleo de material espumado quedando en un bloque. Según los modelos tienen algún tipo de perfil mas o menos ergonómico.

¿Y porque en Viscoform pensamos que un colchón con Viscoelastica debe tener un núcleo ergonómico? Ésta es una pregunta que nos hacen con frecuencia y la razón principal es que cuando la capa de material viscoelástico supera un grosor determinado es básico que aumentemos el apoyo en determinadas partes del cuerpo (principalmente en la zona lumbar) ya que el material viscoelástico no aporta el apoyo suficiente (precisamente el principal efecto del viscoelástico es su efecto memoria, no ejerciendo ningún tipo de presión al no recuperar su forma de manera inmediata). Esta falta de apoyo debemos suplementarla con la capa inferior de HR más firme y que tiene la forma ergonómica del cuerpo para proporcionar un apoyo suficiente en todas y cada una de las zonas del cuerpo.

Es por ello que diseñamos y patentamos nuestro sistema Viscoform Evolution pensando en la correcta higiene postural de todos aquellos que piensan que descansar y dormir bien es fundamental para la calidad de vida.

Comparte:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que tengas la mejor experiencia de usuario. Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pincha el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies